Tervetuloa lukemaan blogiani! Jotta varmistat, että olet varmasti oikeassa paikassa, tämä on siis web-suunnittelua käsittelevä blogi. Jos et tiedä, mitä se tarkoittaa, älä ihmeessä lopeta lukemista! Yksi syy sille, että päätin perustaa tämän blogin, oli juuri se, että olen kyllästynyt selittelemään ihmisille, mitä ammattini web developerina oikein tarkoittaa. Tätä blogia seuraamalla tulet varmasti saamaan selville, mitä tämän mystisen ammattinimikkeen alle kätkeytyy. Ja tietysti tässä on tarkoituksena jakaa hieman tuntoja – ja kenties vinkkejäkin – samalla alalla toimiville tai alalle haluavillekin. Jännittävää matskua on siis luvassa! Blogikirjoittamisen konventioihin tuntuu kuuluvan avata lukijoille hieman jotain itsestäänkin, joten voisin varmaan aloittaa kertomalla hieman itsestäni. Olen tällainen nuorehko mies Turusta, asun tällä hetkellä aivan tässä kaupungin keskustassa mukavassa pienehkössä kolmiossa kissani kanssa.

Elämää freelancerina

Freelancer

 

Jos ihmettelette, miksi sinkkumies asuu kolmiossa, niin syy löytyy siitä, että yksi huoneistani on omistettu yksinomaan työlleni. Työskentelen kotona, joten haluan, että minulla on kunnolliset työtilat. Ja voin sitten halutessani ”poistua työpaikaltani” laittamalla oven tiukasti säppiin. Monet kavereistani kadehtivat sitä, että teen etätyötä. Onhan siinä totta kai puolensa. Varsinkin nyt kun olen saanut kerättyä itselleni kelpo asiakaskunnan, eli työnantajiini kuuluu useampikin yritys. Toimin freelancerina eli eräänlaisena yrittäjänä, ja minulle maksetaan tekemieni töiden pohjalta. Eli yhtenä puolena tässä työssä on, että minun täytyy varmistaa työprojektien varmasti riittävän. Itsenäistä työtä tämä on, mutta ainakin välillä saa vaikuttaa mukavasti omiin aikatauluihinsa. Joskus useampien projektien deadlinet kaatuvat sitten päälle yhtä aikaa, ja hommia saa paiskoa aamusta iltaan. Rahaakin tulee sitten ihan mukavasti – ehkä jopa paremmin kuin normaaleissa päivätöissä.

Web-suunnittelijan arkea

Yksi syy tuohon minun sinkkuuteeni onkin se, että ei minulla ole yksinkertaisesti aikaa parisuhteeseen! Mutta kun tekee työtä, josta todella nauttii, niin päivät hurahtavat yleensä kuin itsestään. Web-suunnittelu on todella mielenkiintoista; siinä saa käyttää luovuuttaan ja mielikuvitustaan ja toisaalta se vaatii tarkkaa keskittymiskykyä ja huolellisuutta. Pääsen työssäni toteuttamaan juuri omia vahvuuksiani. Jos kuulostaa hyvältä, kannattaa jatkaa blogini lukemista. Kerron myöhemmin tarkemmin, mitä työnkuvaani kuuluu. Aika paljon aikani kuluu siis täällä kotona. Silloin kun vapaa-aikaa on, tykkään pelata erilaisia videopelejä, käydä salilla ja hengailla kavereiden kanssa. Joskus teen töitä kahvilassa tai tuossa paikallisessa, jos alkaa tuntua siltä, että seinät alkavat kaatua liikaa päälle… Ja onhan minulla aika paljon tapaamisia sitten ihan töiden puolesta työnantajieni edustajien kanssa. Mutta näistä lisää sitten myöhemmin!